Hitta de bästa arbetskläderna

Arbetskläder och skyddsdräkter passar olika bra vid olika tillfällen. Nedan kan du hitta arbetskläderna som är bäst för det jobb du ska utföra. Komplettera med rätt typ av andningsmask för ett säkert utfört uppdrag. För dig som ska jobba med blästring har vi en särskild kategori för blästringsprodukter och skydd som är värd att kolla in.

Olika typer av arbetskläder

Arbetskläder för hantverk

För dig som ska snickra behöver du slitstarka produkter gjorda i ett mycket hållbart material. Blåkläder är en klassisk svensk tillverkare av alltifrån snickarbyxor till knäskydd som kan användas både för hemmafixaren och den mer professionella hantverkaren.

Att tänka på när man ska köpa arbetskläder

1. De ska givetvis vara tåliga.

2. De ska också vara bekväma. Ska man ligga på golvet eller klättra på stegar är det viktigt att du kan röra dig ordentligt.

3. Men det allra viktigaste är funktionalitet. Kolla efter byxor som har gott om fickor för verktyg och annan utrustning.

Arbetskläder för industri

Arbetskläder för industri ska allra helst vara flamskyddade. Rör du dig i miljöer med elektronik, svets och maskiner är det oerhört viktigt att du är skyddad mot eventuella eldsvådor, elektriska ljusbågar och kemikalier.

Fristads har arbetskläder som är certifierade enligt europeiska normer och skyddar från andra gradens brännskador.


Ta reda på exakt hur skyddad du behöver vara. Tänk på att välja de kläder som bäst matchar riskanalysen för den typ av industrin du arbetar med.

Varselkläder

Jobbar du på och nära vägar och tågbanor är det livsviktigt att du syns bra. Varselkläder är den typ av arbetskläder som är särskilt anpassade för dig. De är särskilt utformade för att du ska synas så bra som möjligt med reflexer och starka färger.

Varselplagg går att köpa av de flesta skyddsproduktmärken, många av dessa finns samlade hos Grolls. Där finns byxor i grönt, rött och orange i olika modeller och prisklasser.