Hitta det bästa blästringsskyddet

För dig som jobbar med eller vill syssla med blästring har vi tagit fram användbara skyddsprodukter och annan blästringsutrustning. Tillhör du någon annan typ av industriarbetare kan du titta på våra andra arbetskläder för att hitta produkter för dig.

Utrustning för blästring

Blästringsprodukter

När man jobbar med blästring är det viktigt att man använder sig av säkra produkter. Välj blästermaskiner som är av bra kvalité och gjorda av seriösa tillverkare och försäljare. Bäckman Blästermaskiner i Filipstad är en av Sveriges främsta leverantörer av blästringsutrustning och maskiner.

Välj säkra maskiner

Oavsett om du söker större och mer självgående maskiner för industri, eller vill ha mindre varianter för eget bruk måste själva maskinen vara säker. Annars kvittar det vilken annan typ av skyddsutrustning du använder.

Blästerhjälmar

En blästerhjälm är den rätta utrustningen för ett ultimat skydd för huvud och ögon. Vill man vara säker på att man är tillräckligt skyddad ska man se till att hjälmen är godkänd av Arbetsmiljöverket.

Komplettera hjälmen med linsskydd

Ett linsskydd som ger ett brett synfält och som går att dra av för rengöring är att rekommendera. Att den dessutom är ljuddämpad är en fördel eftersom blästring kan komma upp i höga ljudnivåer.

Blästeroveraller

Att skydda hela kroppen är en självklarhet om du vill blästra säkert. Särskilda blästeroveraller finns att beställa hos exempelvis Ekdahls Arbetskläder. Deras overall är bland annat försedd med ärmar i slitstarkt material, vilket är att rekommendera.

Viktigt är också att overallen har en baksida i ventilerande material, då blästring är ett varmt arbete.

Blästerhandskar

Ett par blästerhandskar som skyddar händerna är också väsentligt. Välj ett par i latex eller plast som skyddar vid hantering av blästerkaminer eller friblästringsredskap. Latex ger oftast ett lite bättre grepp än plast.

Blästerhandskar ska vara 400–700 mm

Tänk på att handskarna ska vara långa, gärna mellan 400–700 mm. Då ger de skydd långt upp över armarna. Handskar som är lätt fodrade kan också vara att rekommendera.