Hitta rätt sorts lift

Om du ska upp på höga höjder med tung last är en lift ofta ett säkrare alternativ än en stege. Här har vi samlat de vanligaste liftmodellerna och beskriver hur de används.

Hos Liftexperten kan du beställa alla modeller som nämns här. De är auktoriserade återförsäljare av liftmärket Genies produkter och levererar din beställning helt fraktfritt, oavsett var du befinner dig. Är du istället på jakt efter att hyra en lift finns det firmor som bland andra Cramo, Stavdal eller Stavdal m.fl.

Olika typer av liftar

Pelarlift

Pelarliftar är mindre körbara personliftar som är enkla att manövrera på små ytor, perfekt för de företag som har mindre utrymmen att röra sig på. Genies pelarlifter är körbara även när de är fullt uppfällda, vilket underlättar positioneringen.

Vissa pelarliftar har också möjlighet att skjuta ut plattformen, och det finns särskilda modeller som är anpassade för svåra konstruktionsjobb. Ta därför kontakt med återförsäljaren för att hitta rätt liftmodell.

Hitta pelarliftar

Materiallyft

Materiallyftar är ett utmärkt hjälpmedel för att bära och förflytta tunga laster. Liftarna från Genie finns i flera modeller för olika användningsområden och hanteras av en person. Anpassa materiallyften med olika tillval som längre gafflar eller en bom för att skapa en optimal modell för dig.

Hitta materiallyftar

Saxlift

Med en saxlift kommer du högt upp och den går att använda både utomhus och inomhus. Vissa drivs genom batteri, andra genom diesel. Återförsäljaren kan ge dig råd om vilken lifttyp som passar din verksamhet bäst. Genies saxliftar är enkla att manövrera i små utrymmen och finns även som hybrider.

Hitta saxliftar