Hitta rätt sorts stege

En bra stege är a och o för ett säkert utfört arbete. Här har vi samlat ett gäng produkter som kan passa dig som också är i behov av arbetskläder och andningsskydd . Läs på om de olika stegtyperna och hitta den som är bäst lämpad för det arbete du ska utföra.

Du hittar många av våra tipsade stegmodeller hos bland annat Stegproffsen, Hornbach eller hos Nima. De har produkterna från ett stort antal leverantörer och ett enormt sortiment när det kommer till olika stegtyper i både aluminium och trä.

Olika typer av stegar

Trappstege

En trappstege står fritt och är ett vanligt hjälpmedel hemma och på jobbet. Den passar bäst för arbete på lite lägre höjder och är ett säkert och stabilt alternativ. En trappstege går också att fälla ihop för smidig förvaring och förflyttning. En enkelsidig trappstege har stödben på ena sidan, medan en dubbelsidig trappstege kan användas från två olika håll.

Hitta bra trappstegar

Trästege

För dig som vill ha ett billigare, snyggare och mer miljövänligt alternativ är trästegen helt rätt. Trästegar är betydligt prydligare än aluminiumstegen och finns både som loftstege och trappstege med förlängningsben.

Kolla in trästegar här

Arbetsbock

En smidig arbetsbock är ett utmärkt hjälpmedel för dig som arbetar på lägre höjder än vad trappstegen kräver. En arbetsbock ger dig en stadig grund och är smidig att förflytta. Ett alternativ som är lite mindre än arbetsbocken och därmed också lite smidigare är arbetspallen. Se till att pallen du väljer har halksäkra steg som sitter fast ordentligt.

Smidiga arbetsbockar

Behöver du hjälp på högre höjder?

Då kan en arbetslift vara det rätta för dig!